Ohjeita vaaliasiamiehille

 

Vaaliasiamiesten perehdytysmateriaaliin voit tutustua tästä (lataa PowerPoint-esitys).

 

Vaalien tietosuoja

 

Jäsenten tietosuoja on TEKille arvokasta ja keskeisessä roolissa kaikessa toiminnassa. TEKin vaaleissa noudatetaan tietosuojalainsäädäntöä ja muun muassa yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisia tietosuojaperiaatteita. Käsittelemme henkilötietoja vain lain mukaisiin ja vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Tietoja ei luovuteta muihin tarkoituksiin. Vaalien yhteydessä keräämme vain vaalien kannalta tarpeellisia tietoja ja säilytämme niitä rajallisen ajan. Henkilötietoja käsittelevien yhteistyökumppaneiden kanssa on solmittu asetuksen vaatimat tietojenkäsittelysopimukset. Informoimme jäseniämme henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteella. Tutustu vaalien tietosuojaselosteeseen täällä.

 

Vaalien aikataulu

 

1.1.2020 Äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden määräytyminen. Ehdollepano ja ehdokaslistojen kokoaminen alkaa. Äänestysalueet ja ehdokkaiden vaalialueet määräytyvät TEKin jäsenrekisteriin merkityn osoitteen mukaisesti.

5.2. Ehdollepano päättyy. Ehdokaslistat, vaaliliittojen ja mahdollisten vaalirenkaiden sopimuskirjat jätettävä vaalilautakunnalle klo 12.00 mennessä.

12.2. Vaalikone avataan ehdokkaille. Lähetämme ehdokkaille henkilökohtaisen linkin, jonka kautta he pääsevät tarkistamaan ehdokastietonsa ja täydentämään vaalikonetta. Kannustamme kaikkia ehdokkaita vastaamaan vaalikonekysymyksiin ja lisäämään oman esittelynsä vaalikoneeseen. 

26.2. Vaalilautakunta hyväksyy ehdokaslistojen yhdistelmän. Ehdokkaiden tulee tarkistaa ehdokastietonsa klo 12.00 mennessä.

10.3. Ehdokkaiden omien ehdokasesittelyiden päivitys ja vaalikonevastausaika päättyy klo 12.00.

11.3. TEKin vaalikone ja ehdokassivut avataan äänestäjille.

17.3. Äänestys alkaa klo 9.00.

30.3. Äänestys päättyy.

7.4. Vaalien tulos julkistetaan klo 19 jälkeen.

 

Vaalin säännöt

 

Lataa TEKin valtuustovaalin äänestys- ja vaalijärjestys (.pdf)

Lataa Tekniikan Akateemiset ry:n säännöt (.pdf)

Lataa Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry:n säännöt (.pdf)

 

Lisätietoja vaaleista antaa vaalilautakunnan sihteeri Daniel Valtakari, daniel@tek.fi.