Äänestä sähköisesti

Kenellä on äänioikeus? 

 

Äänioikeutettuja ovat kaikki Tekniikan Akateemiset ry:n vuosijäsenet ja kunniajäsenet ja Tekniska Föreningen i Finland r.f.:n TEKiin kuuluvat varsinaiset jäsenet, jotka on 1.1.2020 mennessä hyväksytty jäseniksi ja jotka ovat jäseniä äänestyshetkellä.

Myös ulkomailla asuva TEKin jäsen voi äänestää valtuustovaaleissa. Äänioikeuden kelpoisuusvaatimukset ja vaaleihin liittyvät päivämäärät ovat samat ulkomailla ja kotimaassa asuville.

 

Ketä voin äänestää? 

 

Voit tutustua eri vaalialueiden ehdokkaisiin alta.

Eteläinen vaalialue (pdf)

Läntinen vaalialue (pdf)

Itäinen vaalialue (pdf)

Pohjoinen vaalialue (pdf) 

Tekniikan Akateemiset ry:n kaikki ehdokkaat (ulkomailla asuville) (pdf) 

TFiFin vaalipiiri (pdf) 

 

Lisätietoa ja numeroita ehdokkaiden jakautumisesta vaalialueittain, -renkaittain ja -liitoittain löydät täältä.

Ehdokkaita asettaneet vaaliliitot on esitelty TEK-lehdessä. Äänestäjien avuksi avataan vaalikone 11.3., josta löydät parhaiten juuri sinulle sopivan ehdokkaan. 

Alla olevasta kuvasta näet, miten vaaliliitot ja -renkaat ovat järjestäytyneet TEKin vaaleissa.

Tekniikan Akateemiset ry:n vaalipiirissä vaalirenkaat vaikuttavat seuraavasti: kun äänestät vaalirenkaasen kuuluvan vaaliliiton ehdokasta, vaikutat samalla siihen, miten ehdokas sijoittuu vaalirenkaassa. Tästä ehdokas saa vaalirenkaassa sijoituksen ja vertailuäänimäärän, joiden perusteella lopulliset ehdokaspaikat jaetaan.

Vaalirenkaat ja -liitot TEKin vaaleissa

 

Ehdokkaat ovat ehdolla tietyllä vaalialueella ja voit äänestää vain oman vaalialueesi ehdokkaita. Vaalialue määräytyy sen mukaan, missä olet asunut 1.1.2020. Poikkeuksena ulkomailla asuvat jäsenet, jotka voivat äänestää minkä tahansa vaalialueen ehdokasta sekä TFiF-TEK-jäsenet, jotka voivat äänestää vain TFiFarnan ehdokkaita. 

 

Vaalialueet Tekniikan Akateemiset ry:n vaalipiirissä:

Eteläinen vaalialue (32 paikkaa): Uusimaa.
Läntinen vaalialue (21 paikkaa): Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kanta-Häme, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Päijät-Häme, Satakunta ja Varsinais-Suomi.
Itäinen vaalialue (6 paikkaa): Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo.
Pohjoinen vaalialue (7 paikkaa): Kainuu, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa.

 

TFiFin vaalipiiri (4 paikkaa) kattaa koko Suomen.

 

Tee ympäristöteko ja valitse sähköinen vaali
 

Äänestyksen alkaessa voit valita, annatko äänesi postitse vai sähköisesti. Mikäli äänestät molemmilla tavoilla, vain sähköisesti annettu ääni hyväksytään. 

Jokaista sähköisesti annettua ääntä kohden lahjoitamme 3 euroa ympäristön hyväksi ja sähköisenä äänestäjänä pääset myös valitsemaan lahjoituskohdetta. Lahjoitus jaetaan kolmen eniten ääniä saaneen kohteen kesken. Tutustu kohteisiin alempana. 

Sähköiseksi äänestäjäksi kirjautuminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Voit tunnistautua kätevästi suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai antamalla sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron, johon lähetämme erillisen tunnisteen. Tunnisteen avulla pääset kirjautumaan äänestyssivulle. 

Huomaathan, että sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron pitää vastata TEKin jäsenrekisterissä antamiasi tietoja. Omat tietosi voit päivittää oma.tek.fi-jäsenportaalissa.

TEKin vaaleihin liittyvää materiaalia lähetetään sinulle ensisijaisesti sähköisenä. Huomaathan, että lähetämme äänestyskortin kaikille äänestyskelpoisille jäsenillemme postitse.

Äänestysaika on 17.3.-30.3.2020. Tulokset julkistetaan 7.4. Lisätietoa vaalien aikataulusta löydät täältä.

 

Voit äänestää suosikkiasi näistä lahjoituskohteista:

Luonto-Liitto: lasten ja nuorten luontoharrastamisen ja ympäristökasvatuksen tukeminen

Luonnonperintösäätiö: lahjoitus ikimetsän suojelemiseksi 

Baltic Sea Action Group: Itämerityön tukeminen

WWF: saimaannorpan suojelu

Gold Standard: Gold Standard -sertifioidut puhtaamman energiatuotannon hankkeet kehitysmaissa

CO2-esto: päästöoikeuksien mitätöinti

Suomen Luonnonsuojeluliitto: lahjoitus SLL:n vaikutustyöhön ilmaston puolesta